Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism

Centrul AITA

Status: Finantat

Cel mai important proiect al AITA, care este in continua desfasurare, este Centrul AITA de interventie timpurie in autism, care a fost deschis in anul 2009. Centrul functioneaza la standarde internationale de interventie in autism. La AITA, 20 de copii cu varste cuprinse intre 18 luni si 6 ani beneficiaza de terapie ABA, logopedie si grupuri de socializare.

[ Show more ]

6,909 RON

Sumă:

21

Galantomi:

77

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Cel mai important proiect al AITA, care este in continua desfasurare, este Centrul AITA de interventie timpurite in autism, care a fost deschis in anul 2009. Centrul functioneaza la standarde internationale de interventie in autism. La AITA, 20 de copii cu varste cuprinse intre 18 luni si 6 ani beneficiaza de terapie ABA, logopedie si grupuri de socializare, pentru a se integra apoi la gradinita si mai tarziu la scoala si pentru a duce vieti cat mai independente si mai fericite.

Cabinetele de terapie sunt dotate cu jocuri educative, carti, instrumente de kinetoterapie, scaune si masute pentru copii, oglinzi. Centrul ofera condintiile necesare desfasurarii programelor de interventie pentru copiii cu tulburari din spectrul autist si cu alte tulburari de dezvoltare dezvoltare.

In comparatie cu lucrul la domiciliu, Centrul are avantajul de a reuni specialistii sub aceeasi umbrela, ceea ce permite o mult mai buna comunicare si coordonare a eforturilor lor comune. Parintii sunt informati in permanenta de progresul copiilor la finalul fiecarei zile, prin caietele de corespondenta si la sedintele de coordonare.

Nevoia de finantare pentru mentinerea Centrului AITA este permanenta, intrucat el poate exista doar pe baza proiectelor finantate, donatiilor individuale, sponsorizarilor si a contributiei din partea parintilor. Terapia este foarte costisitoare intrucat se lucreaza unu la unu, cu profesionisti extrem de specializati, iar echipa fiecarui copil e constituita din 4 sau 5 persoane.

A sustine Centrul AITA inseamna a oferi o poarta copiilor cu autism de a pasi dincolo de limitele tulburarii lor. Autismul este recuperabil, insa doar prin terapie de calitate, lucrata multe ore pe saptamana si inceputa timpuriu.

Fii o parte din soarele KZAKiSV.jpg, care straluceste pentru copiii cu autism!